ASOCIAŢIA Avocat Iasi: penal, international. Articole

ASOCIAŢIA Avocat Iasi: penal, international. Articole

ASOCIAŢIA PENTRU PROTECTIA VICTIMELOR ACCIDENTELOR

La Iaşi a fost infiinţată o nouă asociaţie pentru protecţia victimelor accidentelor. Conform fondatoarelor acestei organizaţii, avocateleGianina Poroşnicu şi Doiniţa StângaciuAsociaţia „Accident Victim Support” se va focaliya pe ajutorul pe care il va acorda tuturor victimelor accidentelor de circulaţie, de muncă, malpraxis etc., pentru o obţine în cel mai scurt timp posibil despăgubirile prevăzute de lege, în vederea acoperirii prejudiciilor suferite în urma acestor incidente.

Analizând situaţia generală a victimelor accidentelor din România, membrii fondatori ai Asociaţiei AVS au putut constata o lipsă de interes a autorităţilor şi a altor instituţii private implicate, precum societăţile de asigurări, faţă de persoanele prejudiciate, care trebuie să găsească soluţii pentru a-şi salva vieţile şi a găsi surse proprii de finanţare, în vederea diminuării consecinţelor negative în urma oricărui tip de accident”, a declarat ieri avocata Gianina Poroşnicu, preşedintele asociaţiei. Aceasta a adăugat că asociaţia urmăreşte ajutorarea persoanelor care au avut de suferit în urma accidentelor.

La Iaşi mai există o filială a Asociaţiei pentru Victimele Străzii, la care coordonator local este un profesor al Universităţii Tehnice.