Avocata Gi Avocat Iasi: asigurarilor, international. Articole

Avocata Gi Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

Avocata Gianina Poroşnicu i-a reclamat la Protecţia Consumatorului pe proprietarii de site-uri care au calomniat-o

avocata-gianina-porosnicu-i-a-reclamat-la-protectia-consumatorului-pe-proprietarii-de-site-uri-care-au-calomniat-o

După ce a fost ţinta a nenunărate articole defăimătoare, publicate mai cu seamă pe site-ul dezvăluirea.ro, cunoscuta avocată Gianina Vera Poroşnicu a declanşat un veritabil război împotriva celor patru jurnalişti pe care-i consideră “terorişti de presă”. Nu s-a rezumat doar la clasicele chemări în instanţă pentru calomnie, ci a căutat şi alte mijloace legale împotriva lor.

Astfel, zilele trecute, avocata, bazându-se pe prevederile Legii nr.363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii, a făcut o reclamaţie la ANPC(Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor). În sesizare, doamna Poroşnicu a pus întrebarea: “situaţia când, prin articolele publicate online de un astfel de ziar, se urmăreşte deformarea intenţionată a modului de percepere a unei persoane, prin furnizarea unor informaţii eronate şi vădit calomnioase, respectiv dacă o astfel de situaţie este asimilată unei practici comerciale incorecte şi, pe cale de consecinţă, este sancţionabilă conform legislaţiei privind protecţia consumatorilor?

După întrebarea, mai mult retorică, de punere în temă, avocata a solicitat, conform legii invocate, ca măsură imediată, “suspendarea activităţii în mediul online, a ziarelor online, intitulate Dezvaluirea.ro şi 7Iasi, respectiv a titularilor acestora – numitul Mazilu Constantin, respectiv Tudor Leahu și Rareș Neamțu precum şi a persoanelor juridice titulare a acestor publicaţii, ca urmare a inducerii în eroare, cu intenţie, a cititorilor lor, prin deformarea vădită şi agresivă a realităţii conţinute în articolele publicate”.

Apoi a relatat întregul mecanism folosit de aceştia, cu articole care se succed la anumite intervale de timp, prezentate cititorilor fie drept anchete jurnalistice, fie pamflete despre persoane publice potente financiar până ce acestea cedează şi dau bani sub forma contractelor de publicitate. Sau, cazul ei, porneşte războiul. În susţinerea demersului ei, Gianina Vera Poroşnicu a ataşat şi dosarul de presă ce conţine copiile articolelor despre ea publicate pe respectivele site-uri.

Dacă răspunsul ANPC va fi unul favorabil avocatei, pe “teroriştii de presă” îi aşteaptă zile foarte grele. Cu site-urile suspendate, rămân fără obiectul muncii.