CANDIDATUL Avocat Iasi: penal, civil, international. Articole

CANDIDATUL Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

CANDIDATUL LA PREȘEDINȚIA MOLDOVEI, APĂRAT DE O AVOCATĂ DIN IAȘI

Iașul, casa europeană a principalului oponent politic al rusofilului Igor Dodon. Candidatul la Președinția Moldovei, apărat de o avocată din Iași

Avocatul ieșean Gianina Poroșnicu s-a remarcat și peste prut. Ieșeanca l-a reprezentat pe Andrei Năstate, cel care a candidat și câștigat fotoliul de primar al Chișinăului, în câteva procese împotriva oligarhului Igor Dodon.

Andrei Năstase, candidatul Opoziției de peste Prut, la funcția de președinte al Republicii Moldova, este un personaj cheie pentru viitorul republicii de peste Prut, poate nu îndeajuns de exploatat din punct de vedere al orientărilor sale pro-europene și implicit a dezideratului unionist care se vântură de trei decenii pe cele două maluri le Prutului. Andrei Năstase, care are niște legături foarte puternice cu Iașul, ca de altfel și cu marii lideri europeni, dar și cu reprezentanți ai SUA în ambasadele din Est, ar putea din nou să îi dea emoții actualului președinte al Republicii Moldova și, într-un scenariu optimist, să fie ales drept primul președinte cu orientări europene al brațului românesc rupt din țara mamă. Andrei Năstase este reprezentant al opoziției în Republica Moldova, fiind cel mai cunoscut oponent al lui Dodon, președintele Republicii Moldova. Candidatul la Președinția din Moldova a fost procuror și avocat, ultima calitate profesională fiind încă de actualitate, a terminat Facultatea de Istorie la Suceava și Facultatea de Drept a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 1997. Are trei copii, dar familia lui stă în Germania, departe de atacurile politice și ale presei din Republica Moldova. Este prieten și asociat în politică cu Maia Sandu. A dobândit o notorietate europeană după ce a candidat la Primăria Chișinăului și i s-a invalidat mandatul. La începutul acestui an, primarul Mihai Chirica i-a conferit titlul de cetățean de onoare al Iașului, oraș în care Năstase și-a declarat în mod constant convingerile de pro-european și unionist convins. Tocmai de aceea, Dodon și puterea l-au denigrat în permanență și au fost ziare online înființate în România ce făceau campanii de denigrare.

 

Rivalul lui Dodon, apărat de avocata Gianina Poroșnicu

Legătura lui Andrei Năstase, liderul Opoziției din Republica Moldova, cu Iașul este întărită și de reprezentarea juridică ce îi este oferită de avocata Gianina Vera Poroșnicu. În calitate de lider al celui mai puternic partid de opoziție din Republica Moldova, respectiv „Platforma Demnitate și Adevăr”, politicianul Andrei Năstase a purtat mai multe procese împotriva actualului președinte, Igor Dodon. În primul rând, Andrei Năstase, cu ajutorul avocatului Gianina Vera Poroşnicu, a reuşit să câştige procesul îndreptat împotriva unei publicații false, Jurnalul.md, găzduită de un hosting din Bistrița, România. Potrivit lui Andrei Năstase, menirea lui era de a substitui, printr-un transfer de imagine, site-ul independent Jurnal.md, pentru a difuza informații false despre opoziția anti oligarhică din Republica Moldova. Ca rezultat al procesului, site-ul a fost suspendat. În urma câștigării procesului, Andrei Năstase i-a mulțumit la toate posturile de televiziune din Republica Moldova, avocatei Gianina Vera Poroşnicu pentru munca depusă și ajutorul acordat în calitate de avocat.

 

Pe Andrei Năstase l-am apărat în mai multe procese și le-am câștigat pe toate. Ne leagă o prietenie veche de peste 20 de aniAvem amintiri comune de la Facultatea de Drept, acolo unde am avut burse amândoi. Nu este ușor să fii avocatul unui mare avocat cum este Andrei Năstase și totuși a avut față de mine această atitudine: mi-a lăsat libertatea să construiesc apărarea și să îmi impun argumentele. Fără a fi obedient, Andrei Năstase este flexibil și înțelept ca și client!”, a declarat avocata Gianina Poroșnicu.

 

 

Articol apărut în ziarul 7 Est.