Caz incred Avocat Iasi: penal, international. Articole

Caz incred Avocat Iasi: asigurarilor, international. Articole

Caz incredibil la Secția 2 de Poliție Iași. Excesul de zel al unor polițiști depășește uneori limitele rațiunii și umanului.

caz-incredibil-la-sectia-2-de-politie-iasi-Excesul-de-zel-al-unor-politisti-depaseste-uneori-limitele-ratiunii-si-umanului

             În 2015 un tânăr grafician este oprit de o patrulă de poliție, încătușat și bătut fără nici o explicație. Tânărul se îndrepta în dimineața de 11 ianuarie 2015 spre casă după ce înnoptase la un prieten.
Se deplasa cu bicicleta și ca mai toți tinerii avea căștile în urechi și gluga trasă pe cap. Nu a auzit semnalele polițiștilor dar s-a trezit că mașina de poliție îi taie calea. Ceea ce a urmat depășește orice imaginație.
Fără nici o explicație, D.P. a fost trântit la pământ și i s-au pus cătușele.
Deși a încercat să obțină răspunsuri pentru ceea ce se întâmplă, tânărul s-a ”lovit” de atitudinea agresivă a agenților de poliție.
             A fost apoi urcat în mașina poliției, mai mult aruncat pe bancheta din spate a mașinii, iar solicitarea tânărului de a primi ajutor, întrucât fusese lovit în zona feței, s-a soldat cu o nouă lovitură de această dată în zona coastelor.
             Tratamentul abuziv și violent a continuat și la secția de poliție.
Ajuns acolo D.P. a fost interogat și suspus insultelor de către aceiași polițiști care îl reținuseră.
Nici tonul politicos al tânărului, nici răspunsurile acestuia nu i-au mulțumit pe cei 3 polițiști care au continuat să îl agreseze.
             Tot timpul cât a stat în secția de poliție D.P. a rămas cu cătușele la mâini.
             Nici starea de confuzie ori spaima tânărului, nici lacrimile acestuia nu i-au făcut pe cei 3 polițiști mai umani. Aceștia au continuat să îl lovească și să aibă o atitudine batjocoritoare.
             În cele din urmă misterul a fost dezlegat. Bicicleta pe care polițiștii o bănuiau ca fiind furată era de fapt a tânărului și fusese cumpărată de pe internet.
             Pentru a justifica reținerea ilegală a tânărului, polițiștii au întocmit un proces-verbal de aplicare a unei sancțiuni, pe care D.P. a refuzat să îl semneze.
             Tânărul de 19 ani a plecat din secția 2 Poliție bătut, murdar și dezorientat cu un proces-verbal de aplicare a unei contravenții pe care nu o săvârșise. D.P. a trecut printr-o experiență degradantă din cauza a 3 agenți de poliție care au avut un comportament abuziv, ilegal și nejustificat.
             Pentru fapta lor cei 3 polițiști au fost judecați și condamnați în primă instanță pentru purtare abuzivă, fals intelectual și uz de fals în formă continuată, la pedepse cu închisoarea.
De asemenea instanța a reținut și sancționat faptul că unul dintre polițiști mai fusese condamnat pentru purtare abuzivă și asupra altor persoane.
             În prezent, D.P. este întors de la studii din străinătate, unde a absolvit Staffordshire University din Anglia cu ”Summa Cum Laude”.
             Onor poliției române că a putut confunda un elev eminent cu un hoț periculos! Incredibil!
             Distribuiți această informație în speranța că toți cei abuzați de către poliție (și care nu sunt puțini), vor proceda precum D.P. și vor apela la avocat, formulând plângere penală și asumându-și un proces împotriva Inspectoratului de Poliție.

[Desenul reprezintă grafica făcută de către D.P. imediat după faptă, desen care s-a bucurat de o popularitate extraordinară pe internet, atunci când a fost postat în anul 2015, la epoca faptelor. D.P. este un grafician extrem de talentat, în prezent absolvent al unei academii de artă cu "Summa Cum Laude" în știința artelor vizuale.]