CEA MAI MA Avocat Iasi: penal, international. Articole

CEA MAI MA Avocat Iasi: penal, international. Articole

CEA MAI MARE RETEA DE HOTI DE ANIMALE DIN MOLDOVA A FOST ANIHILATA DE POLITISTI

Hotii au ajuns de mai multe ori pe mana politiei insa au fost eliberati. Actiunile lor au facut ca furturile de animale din judetul Iasi sa cresca semnificativ. Astfel daca in primele 6 luni ale anului trecut s-au inregistrat 118 furturi, in 2009, numarul acestora a ajuns la aproape 200.

Comisar Liviu Zanfirescu – Sef al Inspectoratului Judetean de Politie: „Aceasta grupare, chiar de temut pentru cetatenii mai multor judete este in vizorul politiei de mai mult timp, ei au mai fost cercetati, au mai fost retinuti, dar pentru ca era cercetat fiecare caz in parte, intr-un fel se concluziona ca nu prezinta un pericol social. Cred eu ca de aceasta data se va demonstra care este pericolul social tinand cont ca numarul furturilor de animale s-a dublat.”

Avocatul a trei persoane din cele 17 retinute, sustine insa ca clientii sai nu au savarsit nici o fapta penala.

Gianina Porosnicu – avocat fratii Gangal: „Cat ii priveste pe fratii Gangal, cei 3 Gangal aflati in prezent in sediul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, ei vor avea o pozitie desigur de recunoastere, insa cu precizarea aceasta, nu au savarsit nici o fapta penala, nu au cunostinta de cele intamplate, eu am fost si la perchezitie, in cadrul acestor proceduri s-au ridicat bunuri dar in mod sigur nu dintre cele care vor furniza indicii si probe in dosarul care face obiectul cauzei acesteia.” Cei 17 barbati se vor alege cu dosare penale pentru furt calificat, cercetarile extinzandu-se si la alte infractiuni.(Mihaela Marandoiu, Mihai Boaru,13 august 2009)