Curiozită Avocat Iasi: asigurarilor, international. Articole

Curiozită Avocat Iasi: international. Articole

Curiozități din lumea și spiritualitatea musulmanilor. Luna Ramadanului

curioziti-din-lumea-i-spiritualitatea-musulmanilor-luna-ramadanului

Calendarul islamic urmează fazele lunii, cunoscute în mod obișnuit sub numele de ciclul lunar. Ca urmare, luna Sfântă a Ramadanului se încadrează cu aproximativ 10 zile mai devreme în fiecare an în calendarul gregorian. Data de începere a Ramadanului pentru 2021 a început luni, 12 aprilie, după observarea lunii peste Mecca. Durând 30 de zile, Ramadanul se va încheia marți, 11 mai 2021, zilele de sărbătoare ale Eid al- Fitr începând miercuri, 12 mai 2021 sau joi, 13 mai 2021.

 

Sawm este unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și cuvântul arab pentru „post”. Deși postul are loc în altă parte a calendarului islamic, acesta este în primul rând asociat cu luna Ramadanului pentru postul de o lună. Postul este o parte cheie a Ramadanului și toți cei cu un corp capabil și cu o minte sănătoasă ar trebui să postească în acest timp Sfânt. Sawm are loc în fiecare zi de la răsăritul soarelui până la apusul soarelui, iar programul de Ramadan al orelor de zi, face mai ușoară pregătirea. Este esențial, pentru musulmani, să fie familiarizați cu perioadele de post, deoarece oricine care încă își mănâncă suhoor-ul (masa dinaintea zorilor), la finalizarea Fajr (chemarea la rugăciune) este descalificat din postul din ziua respectivă.

 

Inainte de sfârșitul Ramadanului și rugăciunea specială Eid al-Fitr care îl marchează, toți musulmanii ar trebui să facă Zakat al-Fitr, o contribuție caritabilă, în mod tradițional, la un aliment de bază. Destinat să îi ajute pe cei mai puțin norocoși să se bucure de sărbătoarea Eid al-Fitr alături de prietenii și cei dragi. 

 

În această perioadă Muhammad a primit Coranul. Credincioșii, refuzând să-și satisfacă nevoile, gândurile negative, se străduiesc pentru puritatea interioară și exterioară. Mulți fac un pelerinaj.

 

 

                                                                                                                     Autor,

                                                                                                                     avocat Poroșnicu Gianina Vera,

                                                                                                                     Baroul de Avocați Iași