EXCLUSIV! Avocat Iasi: penal, international. Articole

EXCLUSIV! Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

EXCLUSIV! FAMILIA VIOLONISTULUI IEȘEAN ADRIAN BERESCU, UCIS ÎNTR-UN ACCIDENT, A PRIMIT DESPĂGUBIRI. SUMELE STABILITE DE MAGISTRAȚI SUNT IMPORTANTE

După un proces de aproape trei ani, familia violonistului Adrian Berescu a fost despăgubită de judecători. Astfel, tatăl și fiica artistului au primit daune de aproape 800 de mii de lei. Familia Berescu a fost reprezentată de cunoscutul avocat Gianina Poroșnicu. Întrucât autorul accidentului a declarat că nu are bani să ”compenseze” pierderea suferită de familia Berescu, judecătorii au decis ca daunele să fie suportate de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii. Adrian Berescu era violonist la Filarmonica de Stat Moldova din Iași. ”Admite în parte acțiunea civilă formulată în cauză de părțile Berescu Tudor și, în consecință: Obligă partea responsabilă civilmente Asociația Fondul de Protecție a Victimelor Străzii să plătească următoarele despăgubiri: – către partea civilă Berescu Tudor suma de 24.500 lei cu titlu de daune materiale, precum și suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale; – către partea civilă Berescu Maria-Miruna, suma de 11.756 lei cu titlu de despăgubiri periodice, calculate la data producerii accidentului, 18.08.2011, și până în luna ianuarie 2015 inclusiv, și în continuare suma de 198 lei lunar cu titlu de despăgubiri periodice, începând cu luna februarie 2015 și până la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 26 de ani, precum și suma de 450 mii lei cu titlu de daune morale”, se arată în soluția dată de magistrații Judecătoriei Făgăraș.

 

Șirul evenimentelor

În urmă cu trei ani, potrivit polițiștilor din Făgăraș, Adrian Berescu circula regulamentar cu motocicleta sa Kawasaki pe drumul național ce leagă municipiile Făgăraș și Brașov. S-a izbit violent de o combină condusă de un individ aflat sub influența băuturilor alcoolice. Acesta nu deținea nici permis de conducere. “În jurul orei 17.30, Constantin Ioniță, de 50 de ani, conducea o combină agricolă pe un drum de câmp și, ajungând la intersecția cu DN 1, nu a respectat semnificația indicatorului Stop și a pătruns pe drumul național, unde a accidentat un motociclist de 42 de ani, din Iași, care circula regulamentar din direcția Brașov spre Sibiu. Victima a fost transportată la spital în stare gravă. De asemenea, conducătorul combinei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus ulterior la spital pentru recoltarea probelor biologice”, se arată în raportul Poliției din Brașov. Ulterior, artistul ieșean a decedat. Apropiații lui Berescu au spus că acesta se afla într-o excursie pe Transfăgărășan, nefiind însoțit. Pe lângă dragostea de vioară, Adrian Berescu, poreclit TAZ, era și un pasionat de motoare. A fondat clubul East side Dogs MC.

Via Atac de Iași