HASISUL SE Avocat Iasi: penal, international. Articole

HASISUL SE Avocat Iasi: penal, civil, international. Articole

HASISUL SE VINDE CA CIOCOLATA

Buna Ziua Iasi, 17 Iulie 2009
Declaratii surprinzatoare date ieri de un traficant de droguri din Pascani: acesta a spus in fata procurorilor ca majoritatea tinerilor din localitate se drogheaza in scara blocului si isi vand unul altuia diferite cantitati din aceste substante magice.
Declaratii surprinzatoare date ieri de un traficant de droguri din Pascani: acesta a spus in fata procurorilor ca majoritatea tinerilor din localitate se drogheaza in scara blocului si isi vand unul altuia diferite cantitati din aceste substante magice. Chiar daca a incercat sa arate ca traficul de droguri este un fenomen in Pascani, iar el este un simplu consumator de rand, magistratii au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Eduard Andrei Jitarescu, de 20 ani, din Pascani, a fost prins in flagrant cu o cantitate de 200 de grame de hasis. Unul dintre cei mai cunoscuti dealeri de droguri din zona Pascaniului a fost retinut de procurori, in urma cu o seara, in timp ce se afla in plina strada. Tanarul, cunoscut cu astfel de preocupari, avea asupra sa doua calupuri de hasis, sub forma de ciocolata. Cel mai probabil, tanarul pascanean intentiona sa plaseze pe piata intreaga cantitate pe care o detinea asupra sa. Eduard Andrei Jitarescu a intrat in vizorul lucratorilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Iasi in urma cu cateva luni.

Pentru a pune mana pe traficantul care aproviziona cu droguri Pascaniul si zonele limitrofe, acesta a fost urmarit de anchetatori. „In urma unor activitati investigative desfasurate, a fost prins in flagrant un tanar de 20 ani, avand asupra sa cantitatea de 200 de grame de hasis, fiind destinat distribuirii pe piata ilicita locala. Inculpatul a fost retinut de lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi”, a declarat Gheorghe Zbarnea, sef BCCO. In fata anchetatorilor, Eduard Andrei Jitarescu a recunoscut ca drogurile au fost procurate din Italia si introduse in tara in urma cu aproximativ doua saptamani. Desi a recunoscut ca este un consumator inrait de droguri, traficantul intentiona sa distribuie cantitatea pe piata neagra. Intreaga cantitate de droguri, a caror valoare se ridica la 18.000 RON, a fost confiscata. Potrivit anchetatorilor, pascaneanul isi largea sistematic aria de desfasurare a activitatii, extinzandu-si retelele in municipiu, dar si in alte zone limitrofe. Potrivit cercetarilor, traficantul introducea drogurile in tara prin diverse metode, cu precadere insa prin intermediul coletelor. Lipsit de orice ocupatie, tanarul si-a luat in serios afacerea de pe urma careia a castigat bani buni. Eduard Andrei Jitarescu provine dintr-o familie buna din Pascani si reusise in ultima perioada sa-si rotunjeasca considerabil veniturile ca urmare a traficului cu droguri. Pascaneanul risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de puscarie.