ÎN AVOCAT Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

ÎN AVOCAT Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

ÎN AVOCATURĂ ESTE CA ȘI ÎN PICTURĂ: POȚI FI GENIAL ȘI SĂ NU VINZI NIMIC!

In comparatie cu alte genuri de turisti, care aleg sa petreaca un sejur pe un sezlong la malul marii, eventual la umbra unui palmier, avocata spune ca a preferat sa-si foloseasca timpul liber pentru a cunoaste culturi noi. Japonia, China, India, Tibet, Cambogia sau Africa de Sud reprezinta numai o mica parte dintre tarile vizitate de ieseanca.

„In comparatie cu ceea ce am vazut in Europa, in Asia m-au surprins discrepantele dintre oamenii bogati si cei saraci. In India vezi cartiere in care bogatia este la ea acasa, cu cladiri de birouri impunatoare si mall-uri. In acelasi timp, nu foarte departe de acestea se afla cartierele sarace, in care mii de familii locuiesc in niste case improvizate, ingamadite”, povesteste ea.

Meniu: larve de gindaci

Unul dintre farmecele calatoriilor in diverse tari este dat de sansa de a incerca mincaruri din bucataria traditionala a fiecarui popor. „Am gustat din mincarurile traditionale ale fiecarei tari prin care am trecut. M-a impresionat foarte mult bucataria indiana. Multitudinea mirodeniilor folosite in aceste mincaruri este impresionanta si, chiar daca atit mincarea, cit si unele bauturi sint foarte condimentate, merita incercate. In acelasi timp, in Cambogia am incercat, din curiozitate, pina si larve de gindaci, care aveau mare cautare printre localnici”, ne-a povestit avocata.

Picnic in desert

Gianina Porosnicu povesteste ca a avut sansa de a merge la un picnic pe o duna de nisip, aceasta fiind una dintre experientele care au marcat-o. „In Orientul Mijlociu, familiile iau masa exact dupa ce apune soarele, pentru a evita caldura intensa, care persista pe tot parcursul anului. Astfel, in zona in care am fost eu, familiile merg in desert, iar, acolo, in timp ce copiii folosesc dunele de nisip pe post de pirtii, parintii intind mese din care nu lipseste puiul la rotisor”, rememoreaza ieseanca

Urmatoarea destinatie: Polul Nord

Pentru avocata Gianina Porosnicu, experientele inedite si amintirile de neuitat din toate aceste calatorii nu au fost tocmai ieftine. „Pot spune ca am investit o vila in calatorii, dar nu regret nimic, intrucit am avut foarte mult de cistigat. Pe linga faptul ca m-am intors acasa cu forte proasprete si cu mintea mai deschisa, am invatat sa apreciez la adevarata valoare viata”, spune Gianina Porosnicu.

Avocata mai afirma ca urmatoarea destinatie pe lista sa este Polul Nord. In ciuda faptului ca un astfel de voiaj ar putea ajunge la aproximativ 10.000 de euro

(din care 3.000 de euro doar pentru echipamentele necesare), avocata spune ca nu banii au oprit-o sa ajunga acolo. „Vreau foarte mult sa ajung acolo, insa trebuie sa-mi gasesc timp pentru pregatirile speciale care se fac pentru o astfel de calatorie”, a precizat ea.