IOAN CLĂM Avocat Iasi: penal, international. Articole

IOAN CLĂM Avocat Iasi: international. Articole

IOAN CLĂMPARU.

ioan-clamparu

Ioan Clămparu a fost numit de presă și de întreaga opinie publică drept „cel mai periculos infractor din Europa”. Președintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, a ieșit, fără precedent, și a declarat acest lucru, mulțumind serviciilor secrete pentru capturarea lui.

Adus în România cu o condamnare în Spania de 20 de ani de închisoare, pentru fapte de proxenetism, Ioan Clămparu a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, de unde a intentat o serie de procese sistemului penitenciar pentru nerespectarea condițiilor de detenție.

În anul 2017, avocatul Poroşnicu Gianina a intrat pentru Ioan Clămparu și a purtat toate procesele lui împotriva Sistemului Penitenciar din România, procese ajunse acum la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Procesele intentate de Ioan Clămparu stârnesc un val de proteste ale deținuților, nu doar în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, ci în întreaga țară. Astfel, după acest val de revendicări, făcute pentru drepturile condamnaților în închisoare, a avut loc Revolta din Penitenciarele Române (în perioada iulie – august 2016), Clămparu fiind liderul acelor revolte. Totul a dus la modificări legislative favorabile celor care execută pedepse (modificări aduse la Legea privind recursul compensatoriu).

 

INTERLOPUL CLĂMPARU ÎI CITEŞTE DUPĂ GRATII PE COELHO ŞI PURIC. METAMORFOZA SPECTACULOASĂ A PROXENETULUI: A PRIMIT 18 ANI ŞI 9 LUNI ŞI ACUM VREA CULTURĂ

Listă selectă de cărţi pentru unul dintre cei mai temuţi proxeneţi din Europa. Condamnat la ani grei de puşcărie, Ioan Clămparu vrea să participe la mai multe activităţi educative, motivând că, în caz contrar, va rămâne cu sechele.

Interlopul Ioan Clămparu (47 de ani) devorează cărţi după gratii. Botoşăneanul, extrădat în 2015 din Spania şi considerat unul dintre cei mai periculoşi lideri interlopi români, îşi umple timpul citind lecturi motivaţionale, volume despre organizaţii şi servicii secrete sau cărţi de beletristică.

KGB, Mafia, demonii

Cărţile au fost fie împrumutate de Ioan Clămparu de la biblioteca închisorii, fie –cele mai multe – i-au fost aduse de familia sa. Interlopul pare a fi un fan al lui faimosului Dan Brown, primind de la rudele sale patru cărţi scrise de acest autor: „Conspiraţia”, „Fortăreaţa digitală”, „Simbolul pierdut” şi „Îngeri şi demoni”.

De asemenea, în pachetele aduse lui Clămparu au fost incluse şi „Descoperă forţa din tine”, „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra” de Eric Frattini, „Învingătorul este întodeauna singur” de Paulo Coelho, „Jung îndrăgostit de suflet” de Lavinia Bârlogeanu şi „Despre omul frumos” de Dan Puric.

 

De la biblioteca închisorii, botoşăneanul a împrumutat „Cazul Orlov. Doarele KGB. Cea mai mare înşelătorie din istoria serviciilor secrete” de Boris Volodarsky.

Se spune că, la un moment dat, Clămparu a vrut capul unui procuror general al României

A pierdut alte trei procese

Nemulţumit că, în afară de lectură, două ore de plimbare, zilnic, şi câte o oră pe săptămână la biserică şi la sala de sport nu are alte activităţi după gratii, Clămparu a dat, din nou, în judecată Penitenciarul Iaşi. Interlopul a cerut judecătorul să oblige închisoarea să-i acorde minimum trei ore pe zi de activităţi, aşa cum prevede legea. „Menţionez că o dată pe lună, cinci minute, particip la o activitate tematică cu domnul educator. Bilunar, 5 minute, pot schimba cartea la bibliotecă. 22 de ore închis în cameră zilnic mă degradează şi pot rămâne cu sechele de comportament odată cu părăsirea penitenciarului”, susţine Clămparu, în plângerea adresată Judecătoriei Iaşi.

Primul termen al procesului va fi pe 19 iulie. Clămparu a mai depus alte alte dosare, fiind nemulţumit de condiţiile de detenţie, dar le-a pierdut.

„Clientul meu, domnul Clămparu Ioan, îşi revendică drepturile pe care orice deţinut trebuie să le aibă, chiar daca e deţinut în regim de maximă siguranţă. Intenţiile domnului Clămparu Ioan sunt de a se adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru cererile respinse de către instanţele din România”, Gianina Poroşnicu, avocata lui Ion Clămparu.

Penitenciarul: „Fiind de risc, are nevoie de atenţie mărită”

În documentele depuse la dosar, reprezentanţii Penitenciarului susţin că în unitate îşi execută pedeapsa în regim de maximă siguranţă peste 200 de deţinuţi, 26 dintre aceştia, printre care şi Clămparu, fiind clasificaţi cu grad sporit de risc. Datorită neînţelegerilor existente între aceştia este necesară planificarea a 17 serii de plimbare. De asemenea, interlopul participă la activităţi educative cu asigurarea  unor măsuri stricte de pază, escortare, însoţire şi supraveghere.

Via 7est.ro

Cel mai cunoscut proxenet din Europa, cel care a “speriat Spania”, asa cum au titrat ziarele se lupta cu sistemul de executare al pedepselor din Romania.

Articole apărute în presă:

BotoșaniNews.ro 14 Iunie 2016:

Proxenetul Ioan Clămparu cere judecătorilor permisiunea de a-și vedea copiii

Adevarul.ro 14 Iunie 2016:

Proxenetul Clămparu pozează în îngeraş după gratii. „Cap de Porc” imploră să fie lăsat să îşi miroase copiii

RomâniaTV 3 August 2016:

Cel mai temut interlop român vrea să spună TOT: A dat penitenciarul în judecată pentru a vorbi cu presa

Ziarul de Iași 3 August 2016:

O plângere cum nu s-a mai văzut, înregistrată la Judecătoria Iaşi. Clămparu vrea să vorbească

RTVE.es Spania 24 Septembrie 2016:

Se entrega a la Policía Nacional Ioan Clamparu, uno de los fugitivos más buscados por Interpol

GazetaDeSpania.es 12 Martie 2016:

ION CLĂMPARU VREA CLEMENȚĂ

FaroDeVigo.es Spania 27 Februarie 2015:

El horror de las víctimas de Ioan Clamparu

Antena3.ro 19 Noiembrie 2011:

Cel mai periculos infractor român din Spania, Ion Clămparu, subiectul unui reportaj de investigaţie în Spania

Click.ro 20 Februarie 2012:

Proxenetul Ion Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare în Spania

LaInformacion.com Spania 28 Februarie 2016:

¿Quién es Cabeza de Cerdo?

RTVE.es Spania 3 Iunie 2012:

Ioan Clamparu, alias ‘Cabeza de cerdo’, acusado de proxenetismo

ElMundo.es Spania 31 Ianuarie 2012:

‘Cabeza de Cerdo me prostituyó, me pegó y me forzó a abortar’

ABC.es Spania 20 Februarie 2012:

Cabeza de Cerdo, condenado a 30 años de cárcel

Elespanol.com 25 Ianuarie 2017:

El bautizo rumano que acabó en un intento de atentado con una bomba en un coche de juguete

Telecinco.es Spania 23 Septembrie 2011:

Detienen en Madrid a ‘Cabeza de cerdo’, uno de los mayores traficantes de mujeres

MiamiDiario.com Spania 24 Septembrie 2011:

Detienen en Madrid a uno de los „capos” de la prostitución más buscados

Adevarul.ro 27 Septembrie 2011:

Ioan Clămparu, numărul unu pe lista infractorilor români, rămâne în închisoare în Spania

Observator.ro 27 Septembrie 2011:

Ion Clamparu asteapta iertare de la Dumnezeu

Eldia.es Spania 24 Septembrie 2011:

Detenido en Madrid uno de los „capos” de la prostitución más buscados

Teinteresa.es Spania 29 Ianurie 2015:

„Cabeza de cerdo”, el hombre que odiaba a las mujeres

OradeSibiu.ro 20 Februarie 2012:

Ion Clămparu a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în Spania

ElConfidencial.es Spania 1 Februarie 2015:

Boxeo, droga y mucha violencia en la banda de rumanos más peligrosa de Europa

Euronews.com 31 Ianuarie 2012:

‘Pig’s Head’ human trafficking trial starts in Spain