Luna iunie Avocat Iasi: penal, international. Articole

Luna iunie Avocat Iasi: asigurarilor, international. Articole

Luna iunie - luna lui Eminescu

luna-iunie-luna-lui-eminescu

Luna iunie, ca urmare a împlinirii, în data de 15.06.2021, a 132 de ani de la moartea poetului nepereche, este luna lui Eminescu, în care celebrarea acestuia și a creației sale are loc sub diverse forme, recitaluri de poezie, recitaluri de muzica inspirată din opera sa, expoziții de fotografii, manuscrise, carte și artă consacrată a Luceafărului poeziei românești. 

 

Eminescu ne-a luminat înțelesul și bucuria nenorocului de a fi român, așa cum scria Mircea Eliade, în timp ce Titu Maiorescu a intuit efectul modelator al creației sale susținând că, sub auspiciile geniului eminescian, toată  poezia secolului a evoluat. 

 

Acum a venit momentul ca el sa ne judece și sunt convinsă că, în contextul social, politic și economic actual, mulți dintre noi nu ar promova acest examen. În altă ordine de idei, într-un articol apărut în presa anilor 1870-1889, gazetarul Eminescu scria: „Justiția, subordonată politicii, a devenit o ficțiune”.

 

În cursul zilei de marți, 15.06.2021, am depus o coroană de flori albe la Teiul lui Eminescu, în semn de omagiu față de spiritul visator, creator, inovator și ambițios al marelui nostru poet și a contribuției sale incomensurabile la patrimoniul cultural național.