Avocat Iasi: penal, international. Articole

Avocat Iasi: penal, civil, international. Articole

„MICUL” CĂTĂLIN BOTEZATU DE LA IAȘI

La doar 15 ani se gândește serios să își facă propria afacere și vrea să ofere și tinerilor de vârsta lui haine create într-un mod unic. Este vorba despre Antonio Poroșnicu, tânărul care a reușit să își uimească părinții prin ținutele lui. Antonio a găsit și o soluție să nu cheltuie prea mulți bani pe hainele de firmă. Tânărul petrece ore bune pe săptămână prin magazinele Second Hand unde caută haine de firmă și le dă viața cu ajutorul imaginiației sale.

Antonio Poroşnicu are 15 ani şi este pasionat de modă. Îl admiră pe Cătălin Botezatu şi ar vrea ca pe viitor să prezinte ţinute ale renumitului designer român.

“Îndreptarea mea spre haine a fost în clasa a V-a. Cred că a început de când jucam baschet. De la baschet la papuci de baschet, de la papuci de baschet la haine. Am început să înțeleg ce înseamnă hainele și moda când am ajuns în București la Adina Buzatu să îmi facă un sacou. Și am început să fiu mai atent la ținuta mea și a început să îmi placă foarte mult. De atunci mă uit mereu după haine și încerc să aflu cât mai multe despre modă. Prima dată am început cu o pereche de pantaloni. Am văzut pe net că se puratu într-un mod special și costau câteva mii de euro. Astfel am zis că nu am bani să îi cumpăr. Dar am încercat să fac ceva, și cred că am făcut bine, le-am pus alte buzunare și le-am făcut altfel de cusături”, a povestit Antonio Poroșnicu.

Adolescentul este ajutat de către bunica lui atunci când vrea să modifice hainele. Iar din pasiunea lui de a arăta cât mai bine îmbrăcat, tânărul reușește să își facă ținute cât mai deosebite.

„La mine nu e doar modă, ci arta în sine. Îmi place să creez, să mă joc cu imaginația. E ca o plastilină, o poți întinde și o poți face cum vrei tu, orice culoare și orice dimensiune. Mereu am vrut să arată cât de bine este posibil. Îmi pasă de felul cum arăt mereu. Prima impresie pe care o faci unei persoane o faci în primul rând după modul în care ești îmbrăcat. De un an am luat totul în serios, urmăresc fotomodele, aparițiile, creatorii. Să țin pasul modei e cam greu și asta pentru că pasul modei e numai cu designer și costă destul de mult. Încerc destul de multe stiluri și încerc nu neapărat chestii noi ci tot ceea ce merge”, a mărturisit Antonio Poroșnicu.

 

Haine de firmă din magazinele Second Hand

Antonio petrece ore bune pe săptămână prin magazinele Second Hand unde caută haine de colecţie veche pentru a le da viață.

„În unele magazine second hand găseşti lucruri de folos. Dacă ai timp să cauți poți găsi lucruri de calitate și de firmă. Nu găsești doar haine ieftine, acolo poți să găsești haine unicat. Eu am găsit o geacă la mâna a două pe care am dat 50 de lei, dar care pe site-uri este undeva la 500 Euro și este în trend. E o mare diferență de preț, plus că nu aș găsi haina în magazin. E o colecție foarte veche, e din anii ’80. Dar să nu vă gândiți că este ușor, e vorba de ore și ore de căutat. Bugetul nu trebuie să fie mare, cu 200 de lei poți să te îmbraci pentru o lună”, a mai povestit Antonio Poroșnicu.

Afacere la 15 ani

Acum, Antonio visează să își deschidă propria afacere, iar pentru început vrea să creeze celor de vârsta lui tricouri. Să creeze un brand de haine speciale, la prețuri modeste.

“Am să primesc ajutor de la părinți. Nu e foarte complicat. Vreau să cumpăr materiale și pentru început am să fac câteva lucruri simple, să pot avea comenzi ușoare. Aș dori la început să fie tricouri, apoi hanorace, pantaloni. Am să fac și câteva etichete speciale și o mașină specială să printez designul. Colegii și prietenii apreciază cum mă îmbrac, port destul de mult negru. Am un stil foarte diferit față de el, dar îmi doresc să ajung precum Cătălin Botezatu, îmi place cum procedează în lumea modei și cum se expune”, spune Antonio Poroșnicu.

Astfel că Antonio nu se îmbracă nici elegant, nici foarte sport. Din când în când își achiziționează hainele de pe site-urile din SUA și nu are ținută la care să nu poarte accesorii. Părinții sunt acum încrezători în talentul copilului și îl vor susține și ajuta să își deschidă afacerea mult visată.

„Câteodată îmi face și mie observații atunci când vine vorba de haine. Antonio își cumpără pantofi albi sau negri și după îi colorează. Cam ăsta este Antonio, îi place să creeze. El ia din mai multe locuri. Nu vrem să îi înecăm talentul. Mama îl încurajează. A făcut deja un mic plan de afaceri. Tatăl lui vrea să îi facă un sediu al lui în tipografie și să înceapă cu câteva tricouri, să intre în lumea modei și, sigur, dacă se va regăsi și se va ține de treabă va avea susținerea mea. Sunt foarte încrezătoare și simt că ăsta e talentul lui. Este foarte îngrijit și atent cum se îmbracă. El vede lucrurile și ne face observații și este extrem de sensibil pe această latură”, a declarat Gianina Poroșnicu, mama lui Antonio.

Între timp Antonio își doreșete să fie și fotomodel, iar visul său este acela de a prezenta ținutele create de Cătălin Botezatu.