PATRONII R Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

PATRONII R Avocat Iasi: penal, international. Articole

PATRONII RESTAURANTULUI FAMILIAL SI AI PIZZERIEI NICO, ACUZATI DE TRAFIC CU MINORE

Ziarul de Iasi, 14.12.2007

Anchetatorii spun ca patronii, impreuna cu administratorul firmei DanMixt Est si inca un prieten, au racolat eleve si studente. Fetele erau ademenite cu bani, mincare si bautura, apoi convinse sa intretina cu ei relatii sexuale.
Procurorii de la Crima Organizata spun ca „au spart” o retea care se ocupa cu racolarea de tinere, cu care membrii retelei intretineau apoi relatii sexuale.
Membrii retelei fac parte din lumea afaceristilor, parte dintre acestia fiind administratori ai unor pizzerii sau restaurante din Iasi. Fetele erau racolate din judetele Iasi, Vaslui sau Suceava si primeau in schimbul serviciilor alimente, bauturi alcoolice sau bani.
Cei patru barbati implicati in „afacere” sint cercetati in continuare in stare de libertate si au primit interdictie sa paraseasca Iasul. Actiunea a fost inceputa de Politia de Frontiera, care sustine ca ii avea in atentie de mai multa vreme pe membrii retelei.
„Erau de mai mult timp in atentia noastra. Cele patru persoane racolau tinere pe care le obligau sa intretina raporturi sexuale cu ei si cu prietenii lor, in schimbul unor sume de bani”, a explicat comisar-sef Vasilica Tataru, purtator de cuvint al Directiei Politiei de Frontiera (DPF).
In urma cu doua zile, ofiteri de la DPF si de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat cinci perchezitii domiciliare simultane in apartamente din Iasi.
In urma descinderilor, politistii au identificat patru barbati care faceau parte din retea. Nicusor Cosuta (52 de ani) – patronul pizzeriei „Nico”, Cornel Hitruc (43 de ani) – patronul restaurantului „Familial”, Daniel Onofriciuc (31 de ani) – patronul firmei „DanMixt Est” din Miroslava si Dorin Cohal (40 de ani) au fost adusi la audieri, insa anchetatorii au decis sa ii cerceteze in continuare in stare de libertate. Procurorii le-au interzis sa paraseasca Iasul pentru o perioada de 30 de zile.