Pe 8 iunie Avocat Iasi: penal, international. Articole

Pe 8 iunie Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

Pe 8 iunie 2021 se împlinesc 54 de ani de la moartea scriitoarei ieșene Otilia Cazimir

pe-8-iunie-2021-se-mplinesc-54-de-ani-de-la-moartea-scriitoarei-ieene-otilia-cazimir

În data de 8 iunie 2021, cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la moartea scriitoarei ieșene Otilia Cazimir, de la ora 10:00, va avea loc sfințirea mormântului proaspăt restaurat al acesteia, aflat în fața Bisericii din Cimitirul Eternitatea din Iași.

Restaurarea a fost finanțată de doamna avocat GIANINA VERA POROȘNICU și realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, reprezentată de domnul Primar MIHAI CHIRICA și cu cel al Direcției Județene pentru Cultură Iași, reprezentată de domnul VIRGIL BABÎI. Acest proiect s-a materializat prin inițiativa ATENEULUI NAȚIONAL DIN IAȘI, prin director ANDREI APREOTESEI și face parte din succesiunea de restaurări ale altor monumente funerare – monumente istorice din Cimitirul Eternitatea. De restaurarea și de refacerea mormântului poetei Otilia Cazimir s-a îngrijit artistul CIPRIAN STRATULAT.

Organizarea evenimentului de comemorare creștinească a fost făcută de ATENEUL NAȚIONAL DIN IAȘI prin director ANDREI APREOTESEI, de ACADEMIA DE TALENTE prin director ELLA GONDOS și de CASA JOSEF ZOLLER prin proprietar avocat GIANINA VERA POROȘNICU.

Alături de oameni politici, persoane publice, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și de educație din Iași și publicul larg, va participa și actrița Laura Bilic, câștigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriță la Gala Tănârului Actor „HOP”, din 2010, care va recita poezii scrise de recunoscuta noastră poetă, în memoria acesteia.

Organizatorii îi roagă pe cei ce doresc să le fie alături la eveniment să respecte ținuta oficială de doliu ceremonial (domnii se poarte costum negru, iar doamnele rochie neagră, elegantă, cu capul acoperit).

Evenimentul se va continua la Casa memorială „Otilia Cazimir”, unde, la ora 12:00, va vorbi în cadrul evenimentului „Cu drag, în jurul Otiliei!” doamna avocat Gianina Vera Poroșnicu despre relația strânsă pe care o are aceasta cu personalitatea poetei ieșene.

Restaurarea mormântului Otiliei Cazimir a fost realizată cu contribuția doamnei avocat Gianina Vera Poroșnicu, în parteneriat public-privat, primul de acest fel în programul de restaurare al monumentelor funerare declarate monumente istorice în cadrul Cimitirului Eternitatea din Iași.