SCANDAL CU Avocat Iasi: international. Articole

SCANDAL CU Avocat Iasi: international. Articole

SCANDAL CU SEX, VIOL SI VEDETE

Ziarul de Iasi, 20.05.2004
Mama vedetei Monica Birladeanu se lupta in justitie cu o moldoveanca focoasa. N-au de impartit terenuri sau case. Miza disputei lor este una amoroasa. Si una si alta se bat pentru un loc cit mai caldut in inima fostului fotbalist iesean inchis pentru viol, Vasile Apachitei. Acesta face furori in viata sentimentala a celor doua femei chiar daca se afla dupa gratii de trei ani. Lupta acerba dintre cele doua femei, intre care exista o diferenta de virsta de aproape trei decenii, fotbalistul fiind undeva la mijloc cu anii, s-a mutat din strada pe culoarele Politiei. Cele care concureaza la inima fotbalistului sint Minodora Tatarusanu (51 ani), mama Monicai Birladeanu, si Anna Ciobanu (25 ani), moldoveanca studenta in ultimul an la Medicina. In urma cu o luna, Minodora Tatarusanu, mama Monicai Birladeanu, a depus o plingere penala impotriva ultimei „achizitii” amoroase a lui Apachitei inainte de a intra la puscarie, Anna Ciobanu. Politistii au fost sesizati cum ca Anna Ciobanu ar fi sicanat-o in mai multe rinduri pe cea care a fost jumatatea fotbalistului pina la intilnirea cu moldoveanca.

Minodora Tatarusanu s-a plins politistilor ca tinara care i-a furat inima lui Apachitei a amenintat-o in repetate rinduri si a insultat-o tot de atitea ori. Mama vedetei a relatat in plingerea inaintata politistilor ca intorcindu-se de la serviciu a ramas stupefiata cind a gasit la usa locuintei sale atirnind o esarfa neagra care semnifica doliul. De asemenea, ea a mai reclamat ca a primit telefoane de amenintare, atit acasa, cit si la locul sau de munca, fiind educatoare la Gradinita cu program prelungit „Ion Creanga” din Tatarasi. Totodata, femeia a mai spus ca ori de cite ori se intilnea pe strada cu rivala sa, mai tinara cu 26 ani, aceasta ii adresa cuvinte obscene insotite de gesturi de acelasi gen.

„Cu cine vrei sa ramii si la cine vrei sa renunti?”

Raspunzind atacurilor, Anna Ciobanu a atasat la dosarul care se afla in lucru la Politie o parte din scrisorile trimise de mama vedetei lui Apachitei in inchisoare. Balansindu-se intre iubirile oferite de cele doua femei din viata sa, fostul fotbalist se pare ca s-a decis sa fie de partea studentei moldovene. In aceste conditii, el i-a remis Annei teancul de scrisori de dragoste primite in detentie de la Tatarusanu. Scrisorile reprezinta pentru tinara blonda asul din mineca intrucit ele contin insultele adresate ei de catre rivala ei mai in virsta. Deoarece scrisorile ii apartin, chiar daca au fost scrise de rivala sa, studenta s-a decis sa le dea publicitatii
. In felul acesta, ea vrea sa demonstreze ca adevaratul motiv pentru care Minodora Tatarusanu o poarta pe la politie este ca mama vedetei a pierdut lupta spre inima fostului fotbalist. „Insultele la adresa mea”, a mai precizat studenta, „sint cuprinse in scrisorile de dragoste trimise de Minodora Tatarusanu lui Vasile”, ne-a spus Anna. Intr-una dintre „scrisorelele de amor”, mama Monicai l-a implorat pe Vasile sa aleaga pe una dintre cele care se inghesuiau sa-l viziteze in arest sau sa-i trimita pachete cu hrana din cea mai sanatoasa. „As vrea sa te decizi cu noi, femeile din viata ta. Cu cine vrei sa ramii si la cine vrei sa renunti. Imi doresc mult sa te decizi!”, a cerut mama Monicai.

„Poate chiar ti-as cere sa te casatoresti cu mine!”

Totodata, aceasta s-a declarat invinsa in inima fotbalistului intrebindu-se retoric: „Cit ma iubesti si de ce m-ai lasat? De ce nu ai crezut in mine si in sentimentele mele? De ce ai trecut granita iubirii? Nu stiai ca acolo este ura, ura care mutileaza suflete si distruge vieti?”. Intr-o alta scrisoare, Minodora Tatarusanu l-a rugat pe Vasile sa-si intoarca inima spre ea. „Daca eu as fi singura in viata ta, as veni lunar sa te vad, m-as ingriji de efortul tau sufletesc, si nu numai, si poate chiar ti-as cere sa te casatoresti cu mine! Ce zici? Vrei sa vii la nunta noastra?”. Pentru a-l asigura inca o data pe Apachitei de sentimentele sale puternice, mama vedetei a semnat scrisoarea prin cuvintele „te sarut pe gurita si pe ochii aceia tristi”.

„Imi va smulge parul blond cu care l-am cucerit pe Vasile”

Daca va ajunge la proces, studenta are de gind sa se foloseasca de scrisori pentru a arata ca ea este cea care a fost insultata si amenintata. „Mi-a transmis

ca-mi va smulge parul meu blond cu care l-am cucerit pe Vasile. De asemenea, mi-a adresat cuvinte dintre cele mai urite si m-a amenintat ca nu-mi voi lua niciodata licenta intrucit ma va alunga din Romania
. De cele mai multe ori a sutinut ca nu i-l va lua pe Vasile o rusoaica blonda”, a declarat Anna, iubita mai tinara a fostului fotbalist. Sustinuta din puscarie de iubitul ei incarcerat in Penitenciarul de la Vaslui, Anna spera ca acest episod sa se incheie fara alte dezvaluiri socante din viata intima a celor trei care formeaza un adevarat trio conjugal. „Nu stiu cum poate sa ma reclame
pe mine la Politie pentru a-i cistiga iubirea lui Vasile cind stie foarte bine ca detentia sa a fost prelungita cu inca trei luni de puscarie datorita reclamatiilor sale facute impotriva acestuia cum ca ar fi batut-o”, a adaugat moldoveanca.

„Nu comentez relatia mea cu Vasile”

Avocata Annei, Gianina Porosnicu, a relatat faptul ca „Vasile Apachitei a fost clientul meu pe care l-am aparat in mai multe procese. Anna Ciobanu este si ea clienta mea. Ii cunosc pe amindoi foarte bine. Nu cred ca povestea lor de iubire poate fi zdruncinata de vreun proces”. Aparatoarea celei care a fost chemata in fata politistilor de catre mama Monicai Birladeanu a oferit si o solutie pentru rezolvarea conflictului iscat intre cele doua candidate la inima fostului fotbalist. Ea a precizat ca „cea mai decenta solutie in cazul plingerii penale formulate impotriva clientei mele ar fi aceea a retragerii acesteia de catre doamna Tatarusanu. Un proces penal intre cele doua femei nu ar fi decit in defavoarea reclamantei atit din punct de vedere juridic, cit si in privinta imaginii ei publice”. Contactata de noi, mama vedetei Monica Birladeanu a refuzat sa comenteze razboiul pe care il poarta cu studenta moldoveanca, detinatoarea actuala a „trofeului Apachitei”. Ea ne-a declarat doar ca, „atunci cind am gasit doliu la usa mea, am gasit de cuviinta sa ma pling Politiei. In rest, nu comentez in nici un fel relatia mea cu Vasile Apachitei”.

Razboiul „inimilor” la Politie

Conflictul dintre cele doua femei a inceput de mai multi ani, inca inainte de arestarea lui Apachitei. „Dupa aproape patru ani de convietuire cu Tatarusanu, Apachitei a abandonat-o in favoarea mea”, pare sa declare victorioasa Anna Ciobanu. Conflictul dintre cele doua femei s-a acutizat in perioada detentiei lui Vasile Apachitei. Acestea au inceput sa se calce in picioare pentru a-l rasfata pe fostul fotbalist, atit cu bucate alese, cit si cu vorbe dulci, de amor. Fostul fotbalist a profitat din plin de rivalitatea celor doua si se pare ca spre sfirsitul sejurului in puscarie s-a decis alegind-o pe cea mai tinara. Drept dovada a alegerii sale sta teancul de scrisori pe care l-a primit de la Minodora Tatarusanu si l-a trimis celeilalte iubite. Acum, acestea isi duc razboiul „inimilor” la Politie si este posibil, ca in functie de rezultatul cercetarilor, sa se mute in instanta, sub acuzatiile de insulta si amenintare. (Adina C+SLARU)

Cum a fost inchis fotbalistul pentru viol

Vasile Apachitei a fost arestat in 2001 si condamnat un an mai tirziu pentru viol si perversiuni sexuale la 5 ani de inchisoare. Cel care a jucat odinioara pentru echipa de fotbal ieseana Politehnica a fost gasit vinovat de agresarea unei studente ucrainene care studia medicina la Iasi. Potrivit rechizitoriului, fostul fotbalist ar fi ademenit-o pe studenta cu care anterior bause ceva intr-o incapere din incinta Teatrului „Luceafarul”. Sub amenintare directa si constrinsa sa taca prin infundarea unui ciorap in gura, tinara a fost supusa unui contact sexual anal fortat. Aflat in arest de mai bine de trei ani, Apachitei spera ca va fi liberat conditionat in vara acestui an. Apropierea momentului in care acesta va fi liber sa iubeasca le-a determinat pe cele doua femei care i-au marcat viata, una mai tinara cu 10 ani si alta mai in virsta cu peste 15, sa inceapa sa-si dispute suprematia.