Schimbarea Avocat Iasi: penal, international. Articole

Schimbarea Avocat Iasi: penal, international. Articole

Schimbarea indicatorilor de gen în actele de stare civila în ceea ce privește persoanele trans, transgen sau transsexuale

schimbarea-indicatorilor-de-gen-n-actele-de-stare-civila-n-ceea-ce-privete-persoanele-trans-transgen-sau-transsexuale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transgender, trans sau transgen este un termen umbrelă care include acei oameni care au o identitate de gen diferită de sexul atribuit la naștere, iar a fi transgender nu este o tulburare mentală.

 

Persoanele transgen pot obține schimbarea indicatorilor de gen în actele de stare civilă, aspect care NU presupune efectuarea operației de schimbare de sex.

 

Legislaţia actuală românească permite schimbarea de sex, arătând că este necesară o autorizare judiciară pentru a se proceda ulterior la modificarea actelor de stare civilă, dar procedura în acest sens nu este reglementată.

 

Pentru mai multe detalii despre contextul legal și jurisprudențial actual și pașii de urmat pentru schimbarea indicatorilor de gen în actele de stare de civilă, vă invităm să urmăriți emisiunea  „Justiția pentru toți”, de la Apollonia TV, în cadrul căreia, colega noastră, avocat Bianca Daniela Ștefan, dezbate acest subiect de actualitate.