Singura Fo Avocat Iasi: penal, international. Articole

Singura Fo Avocat Iasi: penal, international. Articole

Singura Fotografie cu Mihai Eminescu de la Iasi se află pe șemineul undei avocate

singura-fotografie-cu-mihai-eminescu-de-la-iasi-se-afl-pe-semineul-undei-avocate

Una dintre fotografiile originale ale lui Mihai Eminescu, a treia din cele patru cunoscute, şi-a găsit locul în Casa Zoller din Iaşi. După trei ani de negocieri, avocatul Gianina Poroșnicu a vorbit în Play the Day despre cum a reușit să intre în posesia mult râvnitului trofeu. Există în total patru fotografii, una din Praga, Botoșani, București și cea din Iași.

 

A fost făcută chiar în Iaşi, iar marele poet şi publicist, care avea atunci 34 de ani, a purtat-o cu el în ultimii ani de viaţă. Rama este, de asemenea, cea originală. E foarte important faptul că poza cu Mihai Eminescu la 34 de ani făcută la Iași s-a întors la noi și vă asigur că va rămâne aici. Eu o țin pe șemineu ca să o văd în fiecare zi.

Am văzut colecționari adevărați cu o mare patimă și potențial financiar, am luat acest dar de la tatăl meu care este colecționar împătimit de Eminescu, i-am moștenit acest drag de tot ce îneamnă vechi. Este foarte important că avem urme clare, concrete ale trecerii prin timp a lui și să știți că un colecționar nu dorește să împărtășească asta decât într-un cerc restrâns și nu vorbește despre sume.

Există o piață a obiectelor de artă, oameni care sacrifică mult ca să obțină lucrurile pe care și le doresc. Am putut să trec această fotografie din posesia unui adevărat colecționar, Florin Țugui care are fotografiile Iașului clasic într-o ediție specială cu toate originalele.

Colecționarii adevărați niciodată nu dau și nu înstrăinează o asemenea valoare.