Teoriile l Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

Teoriile l Avocat Iasi: civil, asigurarilor, international. Articole

Teoriile lui Benjamin Mendelsohn, părintele victimologiei contemporane

teoriile-lui-benjamin-mendelsohn-parintele-victimologiei-contemporane

Benjamin Mendelsohn este supranumit ”părintele victimologiei”, victimologia fiind știința care se ocupă de victimele delictelor.

În teoria sa, violența are o origine inconștientă, iar victima se identifică de cele mai multe ori cu agresorul ca mijloc de apărare. O altă teorie a sa se referă la educația corectivă și la ”vârstele” specifice agresivității.

Benjamin Mendelsohn a mers în psihanaliza judiciară pe urmele lui Dostoievski care explică normalul plecând de la patologie.

În teoriile sale deschizătoare de drumuri a vorbit de eul născut și eul social. Tot el a făcut legături și a oferit explicații în raportul: nevroze și delicte.

Tot el este cel care vorbește despre experiența covârșitoare asupra vieții a celor trei ani din copilărie. Aproape nimeni nu își poate aminti cu precizie evenimentele întâmplate în primii trei ani de viață, deși bogați în experiență: mersul, vorbirea, etc, fenomen numit amnezia copilăriei.

Din această epocă a copilăriei se extrage personalitatea de mai târziu pe spectrul fenomenelor HIPERMISIVE versus HIPERAUTORITARE.

Teoria lui Benjamin Mendelsohn astăzi stă la baza ABC-lui psihologiei judiciare și a psihologiei în general care spune: ”Fiecare întoarce ceea ce primește!”. La violență se răspunde tot cu violență. Este o lege naturală greu de înfrânt.

Av. Gianina Vera Poroșnicu