UN CUNOSCU Avocat Iasi: penal, civil, asigurarilor, international. Articole

UN CUNOSCU Avocat Iasi: penal, international. Articole

UN CUNOSCUT AVOCAT DIN IAȘI VREA SĂ-I EXECUTE PE TURCI, DUPĂ CE UN TÂNĂR A FOST OMORÂT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER

Un dosar complicat, aflat pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, a ajuns în mâinile unui cunoscut avocat din Baroul Iași. Gianina Poroșnicu reprezintă familia lui Viorel Boariu din Sibiu care, în urmă cu nouă ani, a suferit o pierdere în familie. Aflându-se la volanul autoturismului personal, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia fiul său, Alexandru, a decedat. Vinovat de accident s-a făcut Fahri Kazan, cetățean de origine turcă, ce se afla la volanul unui autotren cu numărul de înmatriculare 33KGV38. După zeci de termene stabilite de instanță pe parcursul a mai bine de opt ani, s-a obținut o decizie finală.

Trebuie să se ducă peste turci

În acest moment, există o hotărâre a Curții de Apel Alba Iulia prin care firma la care lucra șoferul turc este răspunzătoare. Mai precis, daunele pot fi recuperate de la societatea SC OSMAN KAYA NAKLIYAT TICARET TURCIA. Astfel, avocatul ieșean va colabora cu o cunoscută casă de avocatură din Turcia pentru a pune în executare hotărârea instanței. Conform magistraților, daune materiale și morale vor primi rudele victimei: Boariu Ioan Viorel și Boariu Georgiana. Acestea se ridică undeva la nivelul sumei de 100 de mii de euro.

Contactat telefonic, avocatul ieșean a precizat că demersul este destul de complicat. ”Este unul dintre cele mai grele dosare pe asigurări pentru că presupune rezolvarea unor probleme de drept internațional și dreptul asigurărilor. Implică și aplicarea unor directive europene. În acest proces este implicată și o cunoscută casă de avocatură din Turcia, cu care colaborăm”, a explicat Gianina Poroșnicu.

Ciprian BOARU