Avocat Iasi: penal, international. Articole

Avocat Iasi: penal, civil, asigurarilor, international. Articole

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

ziua-aviaiei-romne-i-a-forelor-aeriene

În data de 20 iulie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, în aceeași zi în care este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. 

 

Aviaţia militară română a luat naştere în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910, notează volumul „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). Prin ceremoniile organizate în această zi este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, și-au pus viața, cu devotament și curaj, în slujba „Aripilor Românești”.

 

Ca urmare a incidentului de săptămâna trecută, respectiv aterizarea forțată a unui elicopter militar în Piața Charles de Gaulle, zborurile de ziua Aviației au fost anulate. Cu toate acestea, în București, ceremonia s-a ținut prin depunere de coroane de flori la Monumentul Aviatorilor. 

 

În Iași, am participat la ceremonia organizată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași pentru sărbătorirea eroilor și a celor dispăruți, pentru care fiecare zi este sau a fost o probă a curajului pusă în slujba binelui comun.

 

În cadrul acestei ceremonii, am avut onoarea de a primi, de la domnul Inspector șef Col. Dr. Tulică Mircea, cartea „Jandarmeria ieșeană în slujba cetățeanului și pentru siguranța acestuia”, ce prezintă istoricul jandarmeriei, rolul și prezența sa în societatea actuală precum și perspective ale acestei instituții publice.