INTERLOPUL Avocat Iasi: penal, international. Articole

INTERLOPUL Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

INTERLOPUL CLĂMPARU ÎI CITEŞTE DUPĂ GRATII PE COELHO ŞI PURIC. METAMORFOZA SPECTACULOASĂ A PROXENETULUI: A PRIMIT 18 ANI ŞI 9 LUNI ŞI ACUM VREA CULTURĂ

Listă selectă de cărţi pentru unul dintre cei mai temuţi proxeneţi din Europa. Condamnat la ani grei de puşcărie, Ioan Clămparu vrea să participe la mai multe activităţi educative, motivând că, în caz contrar, va rămâne cu sechele.

Interlopul Ioan Clămparu (47 de ani) devorează cărţi după gratii. Botoşăneanul, extrădat în 2015 din Spania şi considerat unul dintre cei mai periculoşi lideri interlopi români, îşi umple timpul citind lecturi motivaţionale, volume despre organizaţii şi servicii secrete sau cărţi de beletristică.

KGB, Mafia, demonii

Cărţile au fost fie împrumutate de Ioan Clămparu de la biblioteca închisorii, fie –cele mai multe – i-au fost aduse de familia sa. Interlopul pare a fi un fan al lui faimosului Dan Brown, primind de la rudele sale patru cărţi scrise de acest autor: „Conspiraţia”, „Fortăreaţa digitală”, „Simbolul pierdut” şi „Îngeri şi demoni”.

De asemenea, în pachetele aduse lui Clămparu au fost incluse şi „Descoperă forţa din tine”, „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra” de Eric Frattini, „Învingătorul este întodeauna singur” de Paulo Coelho, „Jung îndrăgostit de suflet” de Lavinia Bârlogeanu şi „Despre omul frumos” de Dan Puric.

De la biblioteca închisorii, botoşăneanul a împrumutat „Cazul Orlov. Doarele KGB. Cea mai mare înşelătorie din istoria serviciilor secrete” de Boris Volodarsky.

Se spune că, la un moment dat, Clămparu a vrut capul unui procuror general al României

A pierdut alte trei procese

Nemulţumit că, în afară de lectură, două ore de plimbare, zilnic, şi câte o oră pe săptămână la biserică şi la sala de sport nu are alte activităţi după gratii, Clămparu a dat, din nou, în judecată Penitenciarul Iaşi. Interlopul a cerut judecătorul să oblige închisoarea să-i acorde minimum trei ore pe zi de activităţi, aşa cum prevede legea. „Menţionez că o dată pe lună, cinci minute, particip la o activitate tematică cu domnul educator. Bilunar, 5 minute, pot schimba cartea la bibliotecă. 22 de ore închis în cameră zilnic mă degradează şi pot rămâne cu sechele de comportament odată cu părăsirea penitenciarului”, susţine Clămparu, în plângerea adresată Judecătoriei Iaşi.

Primul termen al procesului va fi pe 19 iulie. Clămparu a mai depus alte alte dosare, fiind nemulţumit de condiţiile de detenţie, dar le-a pierdut.

„Clientul meu, domnul Clămparu Ioan, îşi revendică drepturile pe care orice deţinut trebuie să le aibă, chiar daca e deţinut în regim de maximă siguranţă. Intenţiile domnului Clămparu Ioan sunt de a se adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru cererile respinse de către instanţele din România”, Gianina Poroşnicu, avocata lui Ion Clămparu.

Penitenciarul: „Fiind de risc, are nevoie de atenţie mărită”

În documentele depuse la dosar, reprezentanţii Penitenciarului susţin că în unitate îşi execută pedeapsa în regim de maximă siguranţă peste 200 de deţinuţi, 26 dintre aceştia, printre care şi Clămparu, fiind clasificaţi cu grad sporit de risc. Datorită neînţelegerilor existente între aceştia este necesară planificarea a 17 serii de plimbare. De asemenea, interlopul participă la activităţi educative cu asigurarea  unor măsuri stricte de pază, escortare, însoţire şi supraveghere.

Via 7est.ro