JAFUL DE L Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

JAFUL DE L Avocat Iasi: penal, asigurarilor, international. Articole

JAFUL DE LA GARĂ

Adevarul de seara, 14 aprilie 2011

Complicele a doi palestinieni la spargerea unei case de schimb valutar îşi vede liniştit de treabă, în timp ce oamenii legii nu dau de el. Mama unuia dintre tineri l-a găsit însă cu ajutorul unor detectivi particulari. Aceştia l-au filmat pe Marius Apostol când făcea treabă prin casă. Cel de-al treilea suspect în cazul jafului de la Gară, despre care anchetatorii spuneau că este neidentificat, a fost găsit cu uşurinţă de mama unuia dintre palestinienii trimişi în judecată pentru tâlhărie, tentativă la această infracţiune şi sechestrare de persoane.

Angelica Bara, mama lui Hani, acuzat împreună cu Remzi Kilani că a sechestrat un taximetri şi a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar decembrie 2010, l-a depistat pe preupusul complice în doar câteva zile. Cu ajutorul unor detectivi particulari femeia a arătat anchetatorilor că Marius Ioan Apostol îşi duce viaţa liniştit.

Am angajat o echipă de detectivi din Bucureşti care au făcut cinci zile de filaj. L-au filmat pe Apostol care umbla chiar îmbrăcat cu geaca lui Hani”, spune femeia. Într-un raport de trei pagini detectivii precizează că în luna martie: „obiectivul este filmat în casă la geamul de la bucătărie (n.r. 6 martie ora 20.28), obiectivul este văzut venind cu taxiul la domiciliu. Obiectivul aleargă de la taxi până la intrarea în imobil (n.r. 7 martie ora 18.59)”.

Plângere la DGA. Cu toate acestea Apostol apare în rechizitoriul prin care cei doi palestinieni au fost trimişi în judecată ca fiind neidentificat, iar poliţiştii se pare că încă nu i-au dat de urmă. Angelica Bara a făcut şi o serie de sesizări împotriva celor şase poliţişti care i-au surprins pe tineri în flagrant anul trecut, ultima plângere fiind depusă la Direcţia Generală Anticorupţie. „Apostol, care este şi recidivist, l-a manipulat pe fiul meu şi pe prietenul lui. Totul a fost o înscenare şi programat în cel mai mic amănunt. Este un turnător al Poliţiei. Consider că poliţiştii au făcut acest caz şi s-au folosit de Apostol pentru a ieşi bine la bilanţ. Cum zice şi fiul meu dacă suntem vinovaţi să plătim toţi”, susţine Angelica Bara.

Deşi în mai puţin de o lună cei doi palestinieni au fost trimişi în judecată, în cazul celui de-al treilea suspect dosarul încă este în lucuru. „Ancheta este confidenţială. Procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitateta de urmărire penală a poliţiei judiciare şi supraveghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispoziţiilor legale”, a precizat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. În cazul lui Bara şi Kilani judecătorii au rămas în pronunţare. Apostol nu a putut fi contactat.Acesta a declarat la începutul anului unui post de televiziune local că nu ştie dacă este căutat de Poliţie.

„Nu îşi doreşte nimeni din Poliţie să-l găsească pe Marius Ioan Apostol”, a declarat Gianina Poroşnicu, avocata palestinienilor.