SOFERUL LU Avocat Iasi: civil, international. Articole

SOFERUL LU Avocat Iasi: penal, civil, asigurarilor, international. Articole

SOFERUL LUI IFTODE A MAI SCRIS O FILA IN „DOSARUL ZAHARULUI”

Conform cercetarilor facute de politisti si procurori, Corneliu Petriu a semnat, alaturi de Iftode, majoritatea documentelor inaintate „Banc Post” pentru obtinerea de credite. Anchetatorii spun ca unele din aceste documente au fost false, iar creditele obtinute de firma „Stejar Company”, in numar de 7, au fost date nelegal prin nerespectarea normelor bancare. Corneliu Petriu este acuzat de complicitate la inselaciune, fals, uz de fals, folosirea creditelor societatii in alte scopuri, bancruta frauduloasa si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Procurorul Gheorghe Suhan a declarat ca urmeaza sa fie facute confruntari intre Petriu si Iftode, pentru a se stabili care a fost contributia fiecaruia in aceasta afacere. Din punctul de vedere al apararii, arestarea lui Petriu este nejustificata. „Chiar miine (azi – n.r.) voi face plingere impotriva arestarii si voi cere revocarea mandatului. Consider nelegala si netemeinica arestarea lui Corneliu Petriu”, a spus avocata Gianina Geantau.

Scurt istoric

Arestarile in „Dosarul zaharului” au inceput la jumatatea lunii februarie 2002, cind a fost retinut Vasile Iftode, un cunoscut afacerist care si-ar fi dorit sa controleze piata zaharului din Moldova. La rind a urmat Bebi Romantov, patronul agentiei de turism „Net”. Au urmat trei bancheri acuzati de inselaciune, fals, uz de fals, asociere in vederea comiterii de infractiuni si coruptie. Unul este fostul director al agentiei „Pacurari” a „Banc Post”, Ion Stavarache, al doilea fostul director al agentiei „Nicolae Iorga” a „Banc Post”, Neculai Paraschiv, iar al treilea, Eduard Constantin Pavaloiu, a fost inspector de credite
la agentia „Pacurari” a bancii. Alti doi arestati in „Dosarul zaharului” sint colaboratori apropiati ai lui Iftode, respectiv Cristian Graur si Ionut Potinga. (Radu BURLACU)